Modulaire Standbouw

Metis StandbouwEr zijn drie redenen waarom men kiest voor modulaire standbouw. Modulaire standbouw is flexibel inzetbaar, het is duurzaam en snel op te bouwen.

Een modulaire stand is een flexibel en veelzijdig standconcept wat in verschillende constructies en samenstellingen opgebouwd kan worden. In modulaire standbouw zijn er in basis twee verschillende soorten stands: aluminium systeemstands en maatwerk stands vervaardigd uit hout en andere materialen. Systeemstands zijn een prima oplossing voor bedrijven die een simpele constructie zoeken. Voor een stand met meer impact kiezen bedrijven vaak voor een modulaire stand op maat.

Waarom een modulaire stand?

Geen beurs is hetzelfde. Iedere beurs en evenement vraagt om de juiste benadering om een maximale impact te maken en beursdoelstellingen te behalen. Vergelijk het met een outfit: als je naar een netwerkevenement gaat trek je waarschijnlijk iets anders aan dan wanneer je barbecue hebt met vrienden. Dat komt omdat het doel van het evenement anders is. Daarnaast is het niet altijd nodig om even groots uit te pakken. Maar een modulaire stand is niet voor ieder bedrijf de beste oplossing. Lees verder om erachter te komen waarom modulaire standbouw niet voor iedereen geschikt is.

Verschillende klantsegmenten

Wanneer je als bedrijf klanten in meerdere segmenten bediend zal je rekening moeten houden met het klantsegment van de beurs waar je aan deelneemt. Een bedrijf wat zowel auto’s als grasmaaiers produceert zal hun stand voor de Spoga+Gafa in Keulen niet in dezelfde opzet kunnen gebruiken voor de Autosalon in Genève.

Een modulaire stand kan vooraf precies zó ontworpen worden dat de basisconstructie van de stand opnieuw gebruikt kan worden voor de autosalon, maar dat deze compleet wordt aangekleed in een passende uitstraling en met een passende indeling. Of dat er gewisseld kan worden in de constructie elementen van de stand, waardoor er tijdens de Autosalon een extra verdieping aan de stand wordt toegevoegd. Juist omdat de stand vooraf helemaal ontworpen kan worden naar de ensen en beursdeelnames van de exposant, zijn de mogelijkheden oneindig bij modulaire standbouw.

Consumentenbeurs én zakelijke beurs?

Richten jullie je op B2B en B2C? Dan is de doelgroep waar je je op richt tijdens de beurs de leidraad voor de uitstraling en inrichting van de stand. Voor een zakelijke doelgroep kies je waarschijnlijk eerder voor een strakkere uitstraling en voor consumenten voor een stand met meer triggers en call to actions. Ook is het belangrijk om na te denken over de inrichting van de stand.

Bij een zakelijke beurs kiezen exposanten vaak voor lounge area op de stand met comfortabele fauteuils om goede gesprekken te kunnen voeren met klanten en relaties. Of voor een aantal spreekruimtes om belangrijke en vertrouwelijke zaken te bespreken. Op een consumentenbeurs houden exposanten hun stand vaak open en toegankelijk om zoveel mogelijk traffic naar de stand te trekken en zoveel mogelijk mensen te spreken op een dag. Met de wetenschap dat je een stand voor beide doelgroepen wilt kunnen inzetten is modulaire standbouw een ideale oplossing.

Wat kost modulaire standbouw eigenlijk?

Niet iedere beurs is even relevant of belangrijk. Tijdens een grote, internationale beurs wil je groots uitpakken om zoveel mogelijk resultaat te behalen. Maar bij een kleinere nationale beurs of een beurs met een minder interessant publiek kan het zijn dat het niet interessant is om diezelfde stand te laten bouwen. Simpelweg omdat je de investering er niet uit kan halen. Met modulaire standbouw is het makkelijk om de elementen uit een grotere stand te gebruiken om een kleinere stand te laten maken met precies dezelfde uitstraling. Zo ben je als bedrijf veel flexibeler als het aankomt op het deelnemen aan events en kan je het (marketing) budget optimaal benutten.

Voordelen van modulaire standbouw

Duurzaam karakter
Modulaire frames zijn veelal gemaakt van lichtgewicht en herbruikbaar aluminium. Tegenwoordig wordt aluminium voor meer dan 70% gerecycled zonder een afname in mechanische eigenschappen. Daarnaast is er geen behandeling van het materiaal nodig om er veel gebruik wordt gemaakt van doeken en panelen om de stand de stijl en uitstraling van de organisatie mee te geven. Hierdoor wordt er tevens weinig (plastic) afval geproduceerd, wordt er geen gebruik gemaakt van verf en lijm en komt er minder stof vrij.

Kostenbesparend
Door het feit dat vele frames herbruikbaar en dus duurzaam zijn, is een modulaire stand uiteindelijk vele malen meer kostenbesparend. Je moet het zien als een investering in plaats van een eenmalige uitgave. Hetzelfde beursmateriaal kun je bij een volgende beurs weer gebruiken, waardoor je uiteindelijk niet steeds een nieuwe stand hoeft laten ontwerpen en je meer bespaart. Deze manier van standbouw is dus interessant wanneer je vaker aan beurzen of events deelneemt.

Uniforme uitstraling
Door het hergebruiken van het materiaal bij de stands, zoals panelen en doeken in jouw huisstijl zorg je voor een duidelijke, terugkerende brand identity. Je voorkomt zo wildgroei van verschillende uitingen en waarborgt de uniforme stijl van jouw organisatie.

Snelle op- en afbouw
Doordat een modulaire stand bestaat uit elementen die al klaar zijn kost het relatief weinig tijd om een van deze stands op- en af te bouwen. Door de losse elementen op de juiste wijze samen te voegen ontstaat namelijk al een origineel resultaat.

Ben je er nog niet uit of een modulaire stand de beste oplossing is? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw organisatie? Laat het ons weten. We vertellen je er graag meer over. 

METIS Standbouw zoekt naar creatieve oplossingen voor uw beursdeelname of uw evenement. Altijd met als doel uw beurs succesvol te laten zijn en uzelf zoveel mogelijk werk uit handen te nemen. Wij kunnen u op elk detail ontzorgen en ondersteunen. Van ontwerpfase en het aanvragen van electra, water en standgoedkeuring tot de daadwerkelijke bouw van de stand, in binnen- en buitenland.

Contact

Wilt u weten wat wij voor u kunnen betekenen? Of wilt u een vrijblijvende offerte met 3D-ontwerp aanvragen voor een nieuwe beursstand?

Neem dan even contact op met onze Project Manager. Zij is telefonisch bereikbaar op 020 894 60 40. U kunt natuurlijk ook een mailtje sturen of onderstaand contactformulier invullen.